Nystart

Efter hur en av "pedagogerna" har betett sig mot mig och barnen genom den här historien, har vi bestämt oss för att dom inte kan gå kvar på det där dagiset. Det, och tusen andra småsaker som det har varit hela tiden. Så imorgon börjar vi på vårt nya dagis! DET ska bli skönt, fröknarna känns vettiga och man måste inte anmäla en månad i förväg hur man ska lämna barnen trots att man får skolschemat 2 veckor före kursstart. trevlig omväxling.

Annars har barnen precis däckat, och jag ska dra igång ett avsnitt av desperate housewives. Eftersom sambon kollar på fotboll. fasen vad trist det är med fotboll! Nästan så att jag funderar på att plocka fram dom undangömda smygcigaretterna...

Och ÅH, vad jag har varit bebissugen idag! En klasskompis hade med sin lilla tjej som är två månader gammal.... Det var ganska nära att jag stal med mig henne (bebisen, inte mamman) hem. Men sen kom jag på att det är urjobbigt med bebisar, och lät ungen vara kvar i vagnen. Bebisar är gulliga, gosiga, mjuka och luktar gott. Men dom är också jobbiga, krävande, skrikiga och ganska irriterande i omgångar. Plus att jag antagligen skulle få ett psykbryt om jag var dum nog att skaffa en unge till jsut nu. En bandit i sin värsta trotsålder räcker fint. Han är helt galen nu, skriker och är arg för precis allt. det brukar fungera att låta honom få bestämma lite, som typ att välja vilken av två tröjor han vill ha. Det är helt okej för mig, även att han vill gå ut och gunga en stund när vi kommer hem från dagis. Även fast det pissregnar. Men det är INTE okej att han vill hämta en barnpall från lekrummet och ställa den på bordet för att sen hänga i taklampan. Där går liksom gränsen. Vilket han har lite svårt att fatta, och då blir det raserivrål. Vilket jag är allergisk emot. Ibland brukar jag muta med en ask med russin då. men det ska man absolut inte enligt Den Stora Trotsboken. Ska bara sova ikapp ett par dar så tar jag itu med det där då. Samtidigt som han ska börja sova hela natten i sin egen säng. Gärna i sitt eget rum.

Som sagt, det där med en bebis till vore himla korkat.


Jobbigt läge

Lite glest med blogginlägg här, men vi har haft sjukt fullt upp. Folk som fyller år, hjälpt vänner att flytta, massa skolarbete jag som vanligt skjutit upp till sista sekund (imorgon ska jag förövrigt gå på ett litteraturseminarium utan att ha läst boken. Den har nämligen inte kommit från cdon.com ännu - skitaffär, ska aldrig handla där mer! Sjukligt långa leveranstider). sen har jag varit ute och svängt mina lurviga IGEN. Värsta partmorsan numera. Eller inte. Det tar mig på jobbigt lång tid att återhämta mig numera, att det fasen inte är värt att dricka.

Men det som tagit upp absolut mest tid är att jag har ringt miljoners samtal till kommunen och varit allmänt asförbannad på dagiset. Såhär, nämligen: en kompis till mig läser till lärare. En dag kom hon till mig och berättade att hon sett en video på bland annat MINA BARN, på en annan students redovisning. Då har den lilla människan gjort praktik på vårt dagis och filmat barnen, för att sedan använda i sin redovisning. Harmlöst, kan man tänka. Om det nu inte hade varit den där förargliga lilla sekretesslagen.... Himla puckodagis som går med på något sådant! Jag har tom skrivit på en extra lapp (som jag fick tvinga rektorn på dagiset att skriva ihop) där det garanteras att INGA bilder på mina barn får spridas, överhuvudtaget. Ja, jag är galen. Min allra första termin på psykologiutbildningen hade vi ett "case" en studieuppgift, som handlade om en manlig pedofil. Gissa vad han gillade för bilder? Jo, bilder på dagisbarn som "var så enkla att hitta på internet". det här har verkligen bitit sig fast hos mig och jag är livrädd för internet. jag ryser verkligen när jag ser alla dom här mamma-bloggarnas bilder på deras barn. Barn som badar, barn som springer runt i typ blöja osv. OM DOM BARA VISSTE, liksom. Folk där ute ÄR inte alltid goda människor som tycker att barn är söta i sina blöjor. Dom är äckliga, pervesa idioter som utnyttjar dagis och föräldrars naivitet.

Det har varit tusen turer fram och tillbaka, jag har som sagt pratat med universitets lärarutbildnings"rektor", kommunen, en tidning, typ alla jag känner. Ska berätta mer om vad det här har gett, ska bara hämta barnen på dagis först. Alla fröknar där är jätterädd för mig nu, hehe. Det kan dom gott vara!

RSS 2.0